Χορτοτυρόπιτα



ΧΟΡΤΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

Καταπληκτική Χορτοτυρόπιτα με σπανάκι, παπαρούνα, ζοχιά, φέτα τυρί και σπιτικό τραγανό φύλλο!!
 
Για το φύλλο
500 γρ αλεύρι, εγώ έβαλα Κούλα
1 κ.σ ξύδι
μισό κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
250 ml νερό
 
Κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτουμε μέσα το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και στο τέλος σιγά - σιγά το νερό. 
Ζυμώνω μέχρι να έχω μια μαλακιά ζύμη.
Σκεπάζω με μία πετσέτα και αφήνω για μισή ώρα να ξεκουραστεί. 
Εγώ την έκανα σε μικρό ταψάκι και έβγαλα οχτώ φύλλα,  4 κάτω και 4 πάνω. Αν θέλετε σε μεγαλύτερο ταψί μπορείτε να κάνετε δύο φύλλα κάτω και δύο φύλλα πάνω. ΄
Στο στρώσιμο βάζω στο ταψί με κάθε φύλλο και λάδι, γέμιση και συνεχίζω μετά με φύλλο, λάδι, φύλλο, λάδι και όσο μας πάρει. 
Από πάνω μπορείτε να βάλετε λιωμένο βούτυρο με ένα πινέλο ή λάδι (όπως στην δική μου την περίπτωση).
Κόβω την πίτα και ψήνω σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 170 με 180 βαθμούς, για 40 λεπτά ή ανάλογα από το φούρνο.

Για τη γέμιση
Φρέσκο σπανάκι, ζοχιά και παπαρούνα
Το σπανάκι το ζεματάω για 2 λεπτά και τον αφήνω στην άκρη να στραγγίξει πάρα πολύ καλά. 
Τα ζοχιά και την παπαρούνα τα βράζω ώσπου να μαλακώσουν. ( Όχι πάρα πολύ) και τα βάζω και αυτά να στραγγίξουν.
Μόλις κρυώσουν και έχουν στραγγίξει πολύ καλά προσθέτω φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο, δυόσμο λίγο αλάτι και το τυρί.


Credits:
Αννα Κασσανδρεια
Χορτοτυρόπιτα