
ΕΥΚΟΛΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ
Υλικά
- 2 κιλά ώριμα σύκα
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- Χυμό από ένα μικρό λεμόνι
Εκτέλεση
- Αλέθουμε ελαφρώς τα σύκα στο μούλτι, (αν σας αρέσει να έχει κομμάτια κρατήστε μερικά και ψιλοκόβετε μέσα στο μείγμα).
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε όλο το βραδύ στο ψυγείο να βγάλουν τα υγρά τους.
- Την άλλη μέρα βάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί αρχίζουμε να ανακατεύουμε με καθαρό ξύλινο κουτάλι (όχι με αυτό που μαγειρεύουμε να έχετε μια για τις μαρμελάδες μόνο).
- Την αφήνουμε να βράσει 1/2 ώρα ενώ ανακατεύουμε συνεχώς μην μας κολλήσει, μέχρι να αρχίσει να πήζει, πάντα σε σε μέτρια θερμοκρασία.
- Αφού κάνουμε τη δόκιμη με ένα πιατάκι που βάλαμε για 2-3 λεπτά στην κατάψυξη, δηλαδή παίρνουμε το πιατάκι από την κατάψυξη, ρίχνουμε ένα κουτάλι μαρμελάδα κάνουμε ένα χώρισμα στη μέση και αν δεν ενωθεί είναι έτοιμη.
- Όπως είναι ζέστη την ρίχνουμε σε αποστειρωμένο βάζο η σε γυάλινο τάπερ και όταν κρυώσουν εντελώς την τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε γλυκίσματα τάρτες, σαν συνοδευτικό στα τυριά σας, σε σαλάτες ή και σε γιαουρτάκι.
Δημιουργός συνταγής: Helena's Greek cooking