Εύκολη μαρμελάδα σύκο

ΕΥΚΟΛΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ

ΕΥΚΟΛΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ


Υλικά

  • 2 κιλά ώριμα σύκα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • Χυμό από ένα μικρό λεμόνι
 
 

Εκτέλεση

  1. Αλέθουμε ελαφρώς τα σύκα στο μούλτι, (αν σας αρέσει να έχει κομμάτια κρατήστε μερικά και ψιλοκόβετε μέσα στο μείγμα).
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε όλο το βραδύ στο ψυγείο να βγάλουν τα υγρά τους. 
  3. Την άλλη μέρα βάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί αρχίζουμε να ανακατεύουμε με καθαρό ξύλινο κουτάλι (όχι με αυτό που μαγειρεύουμε να έχετε μια για τις μαρμελάδες μόνο).
  4. Την αφήνουμε να βράσει 1/2 ώρα ενώ ανακατεύουμε συνεχώς μην μας κολλήσει, μέχρι να αρχίσει να πήζει, πάντα σε σε μέτρια θερμοκρασία. 
  5. Αφού κάνουμε τη δόκιμη με ένα πιατάκι που βάλαμε για 2-3 λεπτά στην κατάψυξη, δηλαδή παίρνουμε το πιατάκι από την κατάψυξη, ρίχνουμε ένα κουτάλι μαρμελάδα κάνουμε ένα χώρισμα στη μέση και αν δεν ενωθεί είναι έτοιμη. 
  6. Όπως είναι ζέστη την ρίχνουμε σε αποστειρωμένο βάζο η σε γυάλινο τάπερ και όταν κρυώσουν εντελώς την τοποθετούμε στο ψυγείο.
  7. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε γλυκίσματα τάρτες, σαν συνοδευτικό στα τυριά σας, σε σαλάτες ή και σε γιαουρτάκι.


Δημιουργός συνταγής: Helena's Greek cooking

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!