
ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΑ ΑΤΣΜΑ
Ατσμα γλυκα με μερεντα και αλμυρά με γκουντα, ζαμπόν, γαλοπουλα και τυρί κρέμα τυπου Philadelphia, πασπαλισα με σουσάμι!!

Υλικά:
- 600 γρ. γάλα χλιαρό
- 300 γρ. ηλιέλαιο
- 2 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. αλάτι
- 50 γρ φρέσκια μαγιά ή 2 φακελάκια ξερή
- 2 αυγά (ασπράδια μέσα στην ζύμη και οι κρόκοι για επάλειψη)
- 1 κιλό + 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
Εκτέλεση
- Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το λάδι και τα 2 ασπράδια από τα αυγά μας και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε στο τέλος το αλάτι και το αλεύρι, ζυμώνουμε ελαφρά. Θα βγει μια μαλακή ζύμη.
- Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1/2 – 1 ώρα.
- Γεμίζουμε ότι θέλουμε γλυκό ή αλμυρό σε περίπου 30 μπαλάκια και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν.
- Αλείφουμε με πινέλο τους κρόκους και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αντιστάσεις για 30' λεπτά περίπου έως ότου ροδίσουν.
