Τούρτα ζελέ βερίκοκο



ΤΟΥΡΤΑ ΖΕΛΕ ΒΕΡΙΚΟΚΟ


Ένα γλυκάκι για να γιορτάσουμε τη μέρα σήμερα!!!!


Υλικά:

  • 1 κουτί ζελέ βερίκοκο
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 800 gr σαντιγί (περίπου ένα φάκελο garni)
  • 200 ml γάλα για το garni
  • 1 κομπόστα βερίκοκο
  • 300 ml πορτοκαλάδα (Λουξ)


Εκτέλεση:

  1. Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας και το σιρόπι της κομπόστας.
  2. Το ρίχνουμε σε ταψάκι (28cm) όπου έχουμε στρώσει τα βερίκοκα με την έξω όψη προς τα κάτω.
  3. Το βάζουμε στο ψυγείο από τη προηγούμενη μέρα να παγώσει πολύ καλά.
  4. Την επόμενη φτιάχνουμε τη σαντιγί, στρώνουμε στο παγωμένο πλέον ζελέ και στη συνέχεια βουτάμε τα σαβαγιάρ στη πορτοκαλάδα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια.
  5. Βάζουμε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα τη γυρίζουμε σε πιατέλα.
  6. Για τη διαδικασία αυτή βουτάμε το ταψί για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό, ώστε να ξεκολλήσει από το πάτο του ταψιού!


Δημιουργός συνταγής: Κυριακή Νικολακοπούλου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!