
ΤΟΥΡΤΑ ΖΕΛΕ ΒΕΡΙΚΟΚΟ
Ένα γλυκάκι για να γιορτάσουμε τη μέρα σήμερα!!!!
Υλικά:
- 1 κουτί ζελέ βερίκοκο
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- 800 gr σαντιγί (περίπου ένα φάκελο garni)
- 200 ml γάλα για το garni
- 1 κομπόστα βερίκοκο
- 300 ml πορτοκαλάδα (Λουξ)
Εκτέλεση:
- Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας και το σιρόπι της κομπόστας.
- Το ρίχνουμε σε ταψάκι (28cm) όπου έχουμε στρώσει τα βερίκοκα με την έξω όψη προς τα κάτω.
- Το βάζουμε στο ψυγείο από τη προηγούμενη μέρα να παγώσει πολύ καλά.
- Την επόμενη φτιάχνουμε τη σαντιγί, στρώνουμε στο παγωμένο πλέον ζελέ και στη συνέχεια βουτάμε τα σαβαγιάρ στη πορτοκαλάδα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια.
- Βάζουμε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα τη γυρίζουμε σε πιατέλα.
- Για τη διαδικασία αυτή βουτάμε το ταψί για λίγα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό, ώστε να ξεκολλήσει από το πάτο του ταψιού!