Παξιμάδια Ζακύνθου



ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Υλικά
1 κούπα κρασί
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κούπες ελαφρύ λάδι
1 και μισή κούπα ζάχαρη
1 κούπα σταφίδες
1 κουταλιά της σούπας κανέλα μισή γαρίφαλο.
2 κ.γ. μπέικιν
1 κ.γ. σόδα.
1 κ.σ. γλυκάνισο.
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
σουσάμι για απάνω

Όλα μαζί τα υγρά σε ένα μπολ. Στο πορτοκάλι διαλύσαμε τη σόδα.
Τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα και τη ζάχαρη και το ξύσμα από τα πορτοκάλια που στύψαμε (3 πορτοκάλια).
Κατόπιν ρίχνουμε τα μυρωδικά και τέλος το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Τα κάνουμε κορδόνια και τα τυλίγουμε με σουσάμι.
Τα βάζουμε στη λαμαρίνα και τα χαράζουμε.
Γίνονται 3 μπαστούνια.
Τα ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Μόλις ροδίσουν τα χωρίζουμε και τα ψήνουμε λίγο ακόμα να στεγνώσουν.


Credits:
Παλμιρα Αριστου
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Παξιμάδια Ζακύνθου