Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια



ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ελιά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 δαφνόφυλλο
2 μπαχάρια
1 κ.σ. πελτέ
1 σφηνάκι κρασί λευκό
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
Λάδι αλάτι πιπέρι

Βάζω λάδι στην χύτρα και σοτάρω τα κομμάτια του κρέατος καλά και από τις δύο μεριές.
Τα βγάζω και βάζω το κρεμμύδι με το σκόρδο να σοταριστούν λίγο.
Ρίχνω την πάπρικα, τις ντομάτες, τον πελτέ και τα μυρωδικά μου και μετά το κρέας και ανακατεύω καλά.
Σβήνω με το κρασί και αφήνω λίγο να εξατμιστεί.
Ρίχνω το ανάλογο νερό με βάση τις οδηγίες της χύτρας και βράζω 30 λεπτά από την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα χαμηλώνοντας στο μισό.
Μετά ανοίγω την χύτρα, αλατοπιπερώνω και αφήνω 10 λεπτά ακόμα με ανοιχτό καπάκι να πήξει η σάλτσα.
Συνοδεύω με μακαρόνια που τα βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα καίω με λίγο βούτυρο.


Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια