Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι



ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ

Μαμαδίστικο και πεντανόστιμο πιάτο που αγαπάμε όλοι!

Υλικά
1,200 γρ μοσχάρι ψαχνό
1 - 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί
1 κ.σ. σάλτα ντομάτας
3 - 4 ντομάτες τριμμένες
3/4 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι 
πιπέρι
ξύλο κανέλας
1 φύλλο δάφνης
5 κόκκους μπαχάρι
500 γρ. ρύζι κίτρινο

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Σε απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
Απλώνουμε τις μερίδες κρέατος και αφήνουμε να σοταριστούν πολύ καλά από όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι με το καρότο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τον πελτέ ντομάτας και νερό ίσα να κρύβει το κρέας.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να δέσει η σαλτσούλα, να μελώσει και να μαλακώσει το κρέας.
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό κι όταν είναι έτοιμο στραγγίζουμε το περιττό νερό αν έχει μείνει.
Ρίχνουμε λίγο βουτυράκι γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.


Credits:
Marina Hatzidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι