
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΡΥΖΙ
Μαμαδίστικο και πεντανόστιμο πιάτο που αγαπάμε όλοι!
Υλικά
- 1,200 γρ μοσχάρι ψαχνό
- 1 - 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι κρασί
- 1 κ.σ. σάλτα ντομάτας
- 3 - 4 ντομάτες τριμμένες
- 3/4 κούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύλο κανέλας
- 1 φύλλο δάφνης
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 500 γρ. ρύζι κίτρινο
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
- Σε απλωτή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Απλώνουμε τις μερίδες κρέατος και αφήνουμε να σοταριστούν πολύ καλά από όλες τις πλευρές.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι με το καρότο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, τον πελτέ ντομάτας και νερό ίσα να κρύβει το κρέας.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να δέσει η σαλτσούλα, να μελώσει και να μαλακώσει το κρέας.
- Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό κι όταν είναι έτοιμο στραγγίζουμε το περιττό νερό αν έχει μείνει.
- Ρίχνουμε λίγο βουτυράκι γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.