
Υλικά ζύμης
2 ποτήρια αλεύρι Φαρινάπ
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ. μαλακό βούτυρο
1 βανίλια
Ρίχνουμε σιγά - σιγά αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Θέλουμε αφράτη, λεία ζύμη!
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους 1εκ., κόβουμε λεπτές λωρίδες και την κάθε λωρίδα τη βάζουμε σε χωνάκια μεταλλικά ή φτιάχνουμε με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά φυσικά ανάλογα το φούρνο.
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ. μαλακό βούτυρο
1 βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ το γιαούρτι, το βούτυρο και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε με σύρμα.Ρίχνουμε σιγά - σιγά αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Θέλουμε αφράτη, λεία ζύμη!
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους 1εκ., κόβουμε λεπτές λωρίδες και την κάθε λωρίδα τη βάζουμε σε χωνάκια μεταλλικά ή φτιάχνουμε με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά φυσικά ανάλογα το φούρνο.
Τα βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και βγάζουμε τα χωνάκια.
Σιροπιάζουμε κρύα κόρνερ με ζεστό σιρόπι.
5 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
1 βανίλια
50 γρ βούτυρο
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε.
Τέλος ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει και την αφρατεύουμε με το μίξερ.
Καλό θα είναι η κρέμα να γίνεται από την προηγούμενη μέρα και να μένει στο ψυγείο όλη νύχτα και την επόμενη να γίνεται το αφράτεμα.
Σιρόπι
Βράζουμε 2 ποτήρια ΝΕΡΟ με 2 ποτήρια ΖΑΧΑΡΗ για 4 λεπτά.Σιροπιάζουμε κρύα κόρνερ με ζεστό σιρόπι.
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα5 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
1 βανίλια
50 γρ βούτυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολάκι το κορν φλάουρ με το αλεύρι, ρίχνουμε λίγο κρύο γάλα και ανακατεύουμε.Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε.
Τέλος ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει και την αφρατεύουμε με το μίξερ.
Καλό θα είναι η κρέμα να γίνεται από την προηγούμενη μέρα και να μένει στο ψυγείο όλη νύχτα και την επόμενη να γίνεται το αφράτεμα.
Σαντιγί
Χτυπάμε τη μόρφατ με άχνη ή γκαρνί σκόνη με γάλα.Τελείωμα με κερασάκι και ξηρό καρπό.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou