Κορνεδάκια



ΚΟΡΝΕΔΑΚΙΑ

Υλικά ζύμης:
2 ποτήρια αλεύρι Φαρινάπ
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
100 γρ. μαλακό βούτυρο
1 βανίλια

Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ το γιαούρτι, το βούτυρο και τη βανίλια και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε σιγά - σιγά αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Θέλουμε αφράτη, λεία ζύμη!
Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους 1εκ., κόβουμε λεπτές λωρίδες και την κάθε λωρίδα τη βάζουμε σε χωνάκια μεταλλικά ή φτιάχνουμε με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα  για 25 λεπτά φυσικά ανάλογα το φούρνο.
Τα βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και βγάζουμε τα χωνάκια.

ΣΙΡΌΠΙ:
Βράζουμε 2 ποτήρια ΝΕΡΟ με 2 ποτήρια ΖΑΧΑΡΗ για 4 λεπτά.

Σιροπιάζουμε κρύα κόρνερ με ζεστό σιρόπι.

ΚΡΕΜΑ:
Υλικά:
1 λίτρο γάλα
5 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ
2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι
1 βανίλια
50 γρ βούτυρο

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολάκι το κορν φλάουρ με το αλεύρι, ρίχνουμε λίγο κρύο γάλα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε.
Τέλος ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει και την αφρατεύουμε με το μίξερ.
Καλό θα είναι η κρέμα να γίνεται από την προηγούμενη μέρα και να μένει στο ψυγείο όλη νύχτα και την επόμενη να γίνεται το αφράτεμα.

ΣΑΝΤΙΓΙ:
Χτυπάμε τη μόρφατ με άχνη ή γκαρνί σκόνη με γάλα.

Και φυσικά τελείωμα με κερασάκι και ξηρό καρπό.

Credits:
Tzeni Tsanaktsidou