Πάστα Φλώρα



ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
 
Μια ωραιότατη πάστα Φλώρα – αγαπημένο γλυκό με ωραίες αναμνήσεις !!!

ΥΛΙΚΑ:
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
2 αυγά
1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
3 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
350 γρ. φαρίνα ή όσο χρειαστεί, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας
1 βαζο 400 γρ.μαρμελάδα(της αρεσκείας μας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λάδι, το κονιάκ και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά την φαρινα, και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
Στρώνουμε σε μία ταρτιέρα την ζύμη(εδώ στην εξοχή δεν είχα έβαλα σε ταψί) κρατώντας το 1/4 για να την στολίσουμε.
Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και την απλώνουμε.Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε λωρίδες η κόβουμε με κου πατ σχέδια και τα τοποθετούμε πάνω στην τάρτα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20-25λεπτα (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει.


Credits:
Γιώργος Μιχάλης Χριστιανός (συνταγή)
Κατερίνα Λάμπρου (εκτέλεση)
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πάστα Φλώρα