
ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ
Μια ωραιότατη πάστα Φλώρα – αγαπημένο γλυκό με ωραίες αναμνήσεις !!!
Υλικά:
- 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
- 2 αυγά
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
- 3 βανίλιες
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 350 γρ. φαρίνα ή όσο χρειαστεί, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας
- 1 βαζο 400 γρ. μαρμελάδα (της αρεσκείας μας)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το λάδι, το κονιάκ και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά την φαρίνα, και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
- Στρώνουμε σε μία ταρτιέρα την ζύμη (εδώ στην εξοχή δεν είχα έβαλα σε ταψί) κρατώντας το 1/4 για να την στολίσουμε.
- Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και την απλώνουμε.
- Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε λωρίδες η κόβουμε με κουπ πατ σχέδια και τα τοποθετούμε πάνω στην τάρτα μας.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20-25λεπτα (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει.
Δημιουργός συνταγής: Κατερίνα Λάμπρου, συνταγή: Γιώργος Μιχάλης Χριστιανός
