Πάστα Φλώρα



ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

 
Μια ωραιότατη πάστα Φλώρα – αγαπημένο γλυκό με ωραίες αναμνήσεις !!!


Υλικά:

  • 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 3 βανίλιες
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 350 γρ. φαρίνα ή όσο χρειαστεί, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας
  • 1 βαζο 400 γρ. μαρμελάδα (της αρεσκείας μας)


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη σε ένα μπολ. 
  2. Προσθέτουμε το λάδι, το κονιάκ και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
  3. Ρίχνουμε σιγά-σιγά την φαρίνα, και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Στρώνουμε σε μία ταρτιέρα την ζύμη (εδώ στην εξοχή δεν είχα έβαλα σε ταψί) κρατώντας το 1/4 για να την στολίσουμε.
  5. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και την απλώνουμε.
  6. Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε λωρίδες η κόβουμε με κουπ πατ σχέδια και τα τοποθετούμε πάνω στην τάρτα μας. 
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20-25λεπτα (ανάλογα με το φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει.


Δημιουργός συνταγής: Κατερίνα Λάμπρου, συνταγή: Γιώργος Μιχάλης Χριστιανός

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!