Ρεβιθάδα με μελιτζάνες στο φούρνο



ΡΕΒΙΘΑΔΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Ένα εξαιρετικά νόστιμο φαγάκι!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού έχουμε μουλιάσει τα ΡΕΒΙΘΙΑ όλο το βράδυ τα βράζουμε για 10 - 15 λεπτά στη χύτρα ξεσκέπαστα, ξαφρίζοντάς τα.
Κατόπιν τα σουρώνουμε.
Βάζουμε ΝΕΡΟ ΖΕΣΤΟ και μόλις βράσουν προσθέτουμε ένα ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο.
Κλείνουμε τη χύτρα ταχύτητας και βράζουμε για 30 - 40 λεπτά αναλόγως πόσο βραστερά είναι.
Όσο βράζουν τα ρεβίθια, κόβουμε τις ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ και τις βάζουμε σε ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ και ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.
Κόβουμε 2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ σε φετάκια, 2 - 3 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ ψιλοκομμένες, 3 - 4 ώριμες ΝΤΟΜΑΤΕΣ χωρίς φλούδα ψιλοκομμένες, 1 κούπα ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ και λίγη ΠΑΠΡΙΚΑ.
Ξεπλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί, ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ και τις περνάμε από το τηγάνι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς με λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
Τραβάμε τις μελιτζάνες σε απορροφητικό χαρτί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ίδιο τηγάνι.
Σιγά - σιγά προσθέτουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά και την ντομάτα, και σιγοψήνουμε μέχρι να σωθούν τα πολλά ζουμάκια της ντομάτας.
Όταν ετοιμαστούν τα ρεβίθια ανοίγουμε τη χύτρα, τραβάμε με τρυπητή κουτάλα τα ρεβίθια σε ένα ταψί ή γάστρα και ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και λίγο από το ζουμάκι το ρεβιθιών.
Ανακατεύουμε, απλώνουμε τις μελιτζάνες και φουρνίζουμε για 30 με 40 λεπτά περίπου.
Γίνεται ένα πολύ νόστιμο φαγητό, χορταστικό και θρεπτικό.


Credits:
Marina Hatzidaki (συνταγή)
Sunday Lous (εκτέλεση)
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ρεβιθάδα με μελιτζάνες στο φούρνο