Μια συνταγή της κυρίας Ρούλα Λυρου για ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Υπέροχη τάρτα με σπιτική μαρμελάδα σύκο
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ
1/2 κιλό αλεύρι Αλατίνη μπλε
1 κουταλιά μπέικιν
2 αυγα
2 βανίλιες
3/4 της κουπας τσαγιού ζάχαρη
3 κουταλιές νερο
1 κουταλιά μπέικιν
2 αυγα
2 βανίλιες
3/4 της κουπας τσαγιού ζάχαρη
3 κουταλιές νερο
και 1 Βιτάμ ή βούτυρο (τύπου λουρπακ)
Τα ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
Κόβουμε στα τέσσερα 10 - 12 σύκα, τα βαζουμε σε κατσαρολα με 3 κουταλιες ζαχαρη, 1 βανιλια, λιγο λεμονι, 1 κουτ. βουτυρο και 1 κουταλια κορν φλαουρ.
Αφηνουμε να βρασει για 3 λεπτά.
Αφηνουμε να κρυωσει..
Αφηνουμε να κρυωσει..
Στρωνουμε σε μια μεγαλη ταρτιερα τα 2/3 της ζυμης, βαζουμε τη μαρμελαδα και απο πανω την υπολοιπη ζυμη σε κορδονια.
Ψηνουμε μεχρι να ροδίσει.
Κοβουμε οταν κρυωσει.
Ψηνουμε μεχρι να ροδίσει.
Κοβουμε οταν κρυωσει.