Σοκολατένια καρυδόπιτα

Υλικά

10 αυγά χωρισμενα ασπράδια - κροκους
10 κουταλιες ζάχαρη
10 κουταλιες σιμιγδαλι (ή 5 σιμιγδάλι ψιλό και 5 φρυγανιά)
10 κουταλιες καρυδι
1 σφηνακι κονιακ
1 μπεικιν
1 κουταλια κανελα 
1 κουταλακι γαρυφαλο.
3 κουταλιες τρουφα σοκολάτας

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπραδια σε μαρέγκα.
Σε αλλο μπολ χτυπαμε τους κρόκους με τη ζαχαρη για 5 - 6 λεπτά και προσθετουμε τα υπολοιπα υλικά.
Στο τελος προσεκτικά ενσωματωνουμε τη μαρέγκα.
Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς με αέρα.

Σιροπι

2 ποτηρια ζάχαρη
2 ποτηρια νερο
Λιγο χυμο λεμονι
Σιροπιάζουμε χλιαρό το γλυκό με κρύο σιρόπι!


Δημιουργός συνταγής: Ρουλα Λυρου