Κέικ - τσουρέκι με επικάλυψη Μερέντα



ΚΕΙΚ - ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΕΡΕΝΤΑ

Υλικά
(όλα σε θερμοκρασία δωματίου)
500 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι
1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
4 κούπες του τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας μαχλέπι σκόνη
λίγη κανέλα
200 γρ. γάλα 
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν

Χτυπάω πολύ καλά τη ζάχαρη με τα αυγά.
Έπειτα προσθέτω το βούτυρο και το γάλα.
Στη συνέχεια το αλεύρι - μαχλέπι - μπέικιν.
Χωρίζω το μίγμα στα δύο και σε ένα από αυτά βάζω μια κουταλιά της σούπας κακάο.
Βουτυρώνω και αλευρώνω με μίγμα από αλεύρι και κακάο την φόρμα μου.
Με μια κουτάλα ρίχνω εναλλάξ το μίγμα.
Ψήνω για μια ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς.

Κέικ - τσουρέκι με επικάλυψη Μερέντα