
ΚΕΙΚ - ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΜΕΡΕΝΤΑ
Υλικά
(όλα σε θερμοκρασία δωματίου)
- 500 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι
- 1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
- 4 κούπες του τσαγιού ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας μαχλέπι σκόνη
- λίγη κανέλα
- 200 γρ. γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν
Εκτέλεση
- Χτυπάω πολύ καλά τη ζάχαρη με τα αυγά.
- Έπειτα προσθέτω το βούτυρο και το γάλα.
- Στη συνέχεια το αλεύρι - μαχλέπι - μπέικιν.
- Χωρίζω το μίγμα στα δύο και σε ένα από αυτά βάζω μια κουταλιά της σούπας κακάο.
- Βουτυρώνω και αλευρώνω με μίγμα από αλεύρι και κακάο την φόρμα μου.
- Με μια κουτάλα ρίχνω εναλλάξ το μίγμα.
- Ψήνω για μια ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς.
