
Ένα cheesecake χωρίς ψήσιμο που γίνεται εύκολα, τρώγεται γρήγορα και εξαφανίζεται ακόμη πιο γρήγορα. Ό,τι πρέπει για να γλυκάνουμε τη μέρα μας.
Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα Digestive (325 γρ.)
- 85 γρ. ανάλατο βούτυρο (λιωμένο)
- 2 ποτήρια ζεστό νερό
- 2 φακελάκια ζελέ λεμονιού
- 2 φακελάκια Dream Topping (κρέμα σαντιγί Bird’s)
- 2 ποτήρια γάλα (κρύο)
- 250 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- 1 βάζο μαρμελάδα φραγκοστάφυλο (ή ό,τι γεύση προτιμάμε)
Εκτέλεση
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα Digestive στο μούλτι ή σε μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψιχουλάκια, σαν άμμος. Δεν θέλουμε να υπάρχουν μεγάλα κομμάτια ώστε να γίνει η βάση μας ομοιόμορφη και να δέσει σωστά.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε το ανάλατο βούτυρο, προσέχοντας να μην καεί. Το ρίχνουμε στα ψιχουλάκια μπισκότου και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι ή σπάτουλα μέχρι να βραχούν όλα. .
- Παίρνουμε μια φόρμα ή ένα ταψί με αποσπώμενο δαχτυλίδι (για να ξεφορμάρουμε πιο εύκολα) και απλώνουμε μέσα το μείγμα μπισκότου. Το πιέζουμε καλά με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού ή με τον πάτο ενός ποτηριού για να δημιουργηθεί μια συμπαγής και λεία βάση. Στη συνέχεια, βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 20-30 λεπτά, ώστε να σφίξει..
- Βάζουμε τα δύο ποτήρια ζεστό νερό σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τα φακελάκια ζελέ λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν πλήρως οι κόκκοι του ζελέ και να έχουμε ένα ομοιόμορφο υγρό. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει εντελώς, γιατί αν το προσθέσουμε ζεστό στην κρέμα, θα την χαλάσει.
- Στο μπολ του μίξερ, ρίχνουμε το περιεχόμενο από τα δύο φακελάκια Dream Topping και τα δύο ποτήρια γάλα. Χτυπάμε στην υψηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη, σταθερή σαντιγί που να στέκεται στο κουτάλι.
- Χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε μέσα το τυρί Φιλαδέλφεια, κουταλιά-κουταλιά, για να ενσωματωθεί ομοιόμορφα χωρίς σβόλους. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια λεία και απαλή κρέμα..
- Όταν το ζελέ έχει κρυώσει αλλά δεν έχει πήξει, το ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα στο μείγμα με τη σαντιγί και το τυρί. Χτυπάμε ξανά για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθούν όλα και να δημιουργηθεί μια αφράτη, ομοιογενής γέμιση..
- Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και αδειάζουμε πάνω στη βάση την κρέμα που μόλις φτιάξαμε. Με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι την απλώνουμε προσεκτικά, φροντίζοντας η επιφάνεια να είναι λεία και ομοιόμορφη. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες, ώστε να σφίξει και να σταθεροποιηθεί..
- Όταν η κρέμα έχει πλέον σφίξει καλά, απλώνουμε προσεκτικά την μαρμελάδα στην επιφάνεια του cheesecake. Για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκα φρούτα.
- Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε η μαρμελάδα να «δέσει» με την κρέμα. Στη συνέχεια, κόβουμε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι που έχουμε βρέξει με λίγο ζεστό νερό για πιο καθαρή κοπή και σερβίρουμε.

Δημιουργός συνταγής: Kyriacos Mitsides