
Υλικά
4 πακέτα πτι μπερ Παπαδόπουλου,300 ml γάλα χλιαρό,
160 γρ. κορν φλάουρ,
200 γρ. ζάχαρη,
4 ποτήρια τσαγιού γάλα,
4 ποτήρια τσαγιού πορτοκαλάδα με ανθρακικό
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε τάπερ ή ταψί τα μπισκότα σε 3 σειρές βουτώντας το καθένα στο χλιαρό γάλα για δευτερόλεπτα.Κρέμα βανίλιας
Βάζουμε τα 4 ποτήρια γάλα με 100 γραμμάρια ζάχαρη να ζεσταθούν.Ρίχνουμε μέσα τα 80 γραμμάρια κορν φλάουρ μέσα αφού προηγουμένως το έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει το κατεβάζουμε και το αφήνουμε 2 λεπτά ανακατεύοντάς την.
Έπειτα τη ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα.
Κρέμα πορτοκαλιού
Βάζουμε τα 4 ποτήρια πορτοκαλάδα με 100 γραμμάρια ζάχαρη να ζεσταθούν.Ρίχνουμε μέσα τα 80 γραμμάρια κορν φλάουρ αφού προηγουμένως το έχουμε διαλύσει σε λίγη από τη ζεστή πορτοκαλάδα.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε.
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε.
Την αφήνουμε 2 λεπτά ανακατεύοντας την και τη ρίχνουμε με πολύ προσοχή πάνω στην κρέμα βανίλιας.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για μερικές ώρες.
Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για μερικές ώρες.
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou