Εκμέκ κανταΐφι



ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪΦΙ

Υλικά
1 πακέτο κανταΐφι
300 γρ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο

Βάζουμε το κανταΐφι σε ένα ταψί και το ανοίγουμε πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε ένα άλλο ταψί, βάζουμε το κανταΐφι μέσα και ρίχνουμε πάνω του το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να μουσκέψει και το ισιώνουμε.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινίσει.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σιρόπι:
Βράζουμε 2 ποτήρια ΝΕΡΟ με 2 ποτήρια ΖΑΧΑΡΗ, 1 κ.σ. ΓΛΥΚΟΖΗ και 1 φέτα ΛΕΜΟΝΙ με την σάρκα του για 5 λεπτά.

Βάζουμε το κανταΐφι στο σκεύος που θα συναρμολογήσουμε το γλυκό.
Το σιροπιάζουμε σιγά - σιγά αφού προηγουμένως έχουμε αφήσει το σιρόπι για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι
60 γρ. κορν φλάουρ
4 αυγά
2 βανίλιες
100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το κορν, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, παίρνουμε λίγο γάλα το ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε να γίνει χυλός.
Ρίχνουμε το χυλό στο ζεστό γάλα.
Ανακατεύουμε και μόλις πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Ανακατεύουμε ξανά, τη μεταφέρουμε σε μπολ και τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη.
Αφήνουμε να κρυώσει.

Σαντιγί:
500 γρ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ χτυπημένη με 2 κ.σ. ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ.
 
Συναρμολόγηση:
Αφρατεύουμε την κρέμα στο μίξερ και τη ρίχνουμε πάνω στο κρύο κανταΐφι.
Βάζουμε και τη σαντιγί.
Διακοσμούμε εάν θέλουμε με φιστίκι και το βάζουμε στο ψυγείο.


Credits:
Tzeni Tsanaktsidou
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (Επιμέλεια κειμένου)
Εκμέκ κανταΐφι