Κασερόπιτα με κρέμα



ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

Δεν μένει ψίχουλο!

Υλικά
2.5 φλ αλεύρι
2 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. αλάτι
1 φλ. περίπου νερό χλιαρό
200 γρ. φυτική μαργαρίνη λιωμένη

Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι με το αλάτι και το λάδι, προσθέτω σιγά - σιγά το νερό και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνω για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Μετά το χωρίζω στην μέση, παίρνω το ένα μπαλάκι ζύμης, το ανοίγω ένα μεγάλο φύλλο και το αλείφω με την μαργαρίνη.
Το κλείνω σαν φάκελο αλείφοντας το με την μαργαρίνη κάθε φορά. 
Το ίδιο κάνω και με το άλλο μπαλάκι.
Τα βάζω για μια ώρα στο ψυγείο.

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
αλάτι 
πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
2 αυγά
400 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Βάζω το γάλα να βράσει .
Ρίχνω το σιμιγδάλι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Κατεβάζω από τη φωτιά, ρίχνω τα αυγά, το βούτυρο, το κασέρι και την γραβιέρα και ανακατεύω μέχρι να έχω μια λεία κρέμα.
Μετά σε αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω το πρώτο φύλλο, το ανοίγω και το βάζω σε βουτυρωμένο ταψάκι.
Βάζω τη γέμιση και κλείνω με το άλλο φύλλο.
Την χαράζω.
Ρίχνω από επάνω την μαργαρίνη που περίσσεψε και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο,  στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Περίπου 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας!


Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κασερόπιτα με κρέμα