Συκωταριά στο τηγάνι λαδορίγανη



ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω καλά τη ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ και τη ρίχνω σε κατσαρόλα που βράζει νερό.
Την ξαφρίζω καλά και τη βράζω για 10 - 15 λεπτά.
Τη βάζω σε σουρωτήρι και την ξεπλένω με χλιαρό νερό (γιατί το κρύο νερό κολλάει δεν καθαρίζει).
Την κόβω κομμάτια και σε μεγάλο βαθύ τηγάνι τη σοτάρω καλά να τηγανιστεί.
Όταν πάρει το χρώμα που θέλω σβήνω με ένα ποτηράκι ΚΡΑΣΙ.
Αφού εξατμιστεί και μείνει με το λαδάκι της βάζω ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 - 2 ΛΕΜΟΝΙΑ και μια σκελίδα ΣΚΟΡΔΟ κομμένη στα τρία.
Τέλος σβήνω και ρίχνω μπόλικη ΡΙΓΑΝΗ.


Credits:
Σούλα Λεβέντη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (επιμέλεια κειμένου)
Συκωταριά στο τηγάνι λαδορίγανη