
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Εγώ έβαλα καρύδια και τα έκλεισα με μαρμελάδα!
Τα συνιστώ, είναι υπέροχα!
Ότι πρέπει για το καφεδάκι μας!
Υλικά (για 60 κομμάτια)
- 2 κούπες λάδι
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 φακελάκι baking powder
- 1 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 1 κούπα αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα
- 1 κιλό αλεύρι περίπου ή όσο πάρει
- ¾ κ.σ. κούπας σταγόνες σοκολάτας ή κομματάκια κουβερτούρας
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει λίγο.
- Προσθέτουμε το baking powder, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το κονιάκ και αναμιγνύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα, και το χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα.
- Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
- Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Προσοχή! Δε ζυμώνουμε πάρα πολύ καθώς θα αρχίσει να βγαίνει το λάδι.
- Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος μισού εκατοστού περίπου και κόβουμε με κουπ-πατ.
- Ψήνουμε σε λαδόκολλα για 15 λεπτά στους 180° C στις αντιστάσεις.
Δημιουργός συνταγής: Κυριακή Νικολακοπούλου, συνταγή Big Mama cooks
