Μακαρονόπιτα Μεσολογγίτικη



 ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΗ

Με χοντρό μακαρόνι και χειροποίητο φύλλο πεντανόστιμη!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το μεγάλο ταψί της κουζίνας:
Βράζουμε μισό πακέτο ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ Νο 5 και τα στραγγίζουμε (μισό πακέτο, όχι μισό κιλό!).
Ρίχνουμε μέσα 2 κούπες ΓΑΛΑ, 5 ΑΥΓΑ χτυπημένα, λίγο ΛΑΔΙ ή ΒΟΥΤΥΡΟ, 1 ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ, και ό,τι τυριά και όποια ποσότητα θέλουμε (εγώ έβαλα λίγη ΦΕΤΑ, λίγο ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ και λίγο ΡΕΓΚΑΤΟ).

Για το φύλλο :
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
λίγο αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. λάδι
νεράκι όσο πάρει για μια μαλακή ζύμη

Ζυμώνουμε, χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια και ανοίγουμε 3 φύλλα.
Στρώνουμε 2 φύλλα κάτω σε λαδωμένο ταψί, βάζουμε τη γέμιση και 1 φύλλο από πάνω.
Ρίχνουμε λίγο λαδάκι με 2 κ.σ. γάλα και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά.


Credits:
Ρουλα Λυρου
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μακαρονόπιτα Μεσολογγίτικη