
ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ
Υλικά
- 1 ½ ποτήρι λάδι
- 1 ½ ποτήρι ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 200 γρ. σταφίδες
- Λίγο γαρίφαλο, σε σκόνη
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου, με αντιστάσεις πάνω-κάτω.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το λάδι και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς.
- Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα αρώματα.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Σιγά σιγά, προσθέτουμε το αλεύρι στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά παξιμαδάκια, σε σχήμα οβάλ ή κυλινδρικό, ανάλογα με την προτίμησή μας.
- Τοποθετούμε τα παξιμαδάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνουμε τα παξιμαδάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
- Αφήνουμε τα παξιμαδάκια να κρυώσουν εντελώς πριν τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο.
- Εναλλακτικά μπορούμε να πλάσουμε τη ζύμη σε μπαστούνια, να χαράξουμε σε φέτες και να τα ψήσουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια να κόψουμε σε φέτες και να ψήσουμε μέχρι να γίνουν τραγανά.
Καλή απόλαυση!