Νηστίσιμο και υγιεινό κέικ μήλου με αλεύρι ολικής



ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ


Νηστίσιμο είναι, υγιεινό είναι, νόστιμο είναι, διαίτης είναι, εύκολο είναι!! 

Υλικά:

(κουπα 240 ml)
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (καλύτερα ολικής) 
  • 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
  • 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κούπα ελαφρύ λάδι (συμπληρώνουμε νερό να είναι 3/4 όλο μαζί) 
  • 1 κούπα σταφίδες ξανθές
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
  • 1 μήλο τριμμένο και δυο μήλα σε κύβους
  • 1 φλ. καφέ κονιάκ η λικέρ
  • 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κοφτό κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κοφτό κ.γ.  σόδα


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανένα, το γαρύφαλλο και τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι λίγο - λίγο ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Μετά προσθέτουμε τα μήλα, σταφίδες και καρύδια.
  4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και ρίχνουμε το μίγμα σε λαδωμένη αλευρωμένη φόρμα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για 55 - 60 λεπτά περίπου.


Δημιουργός συνταγής: Κυριακή Νικολακοπούλου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!