Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών



Μια συνταγή της κυρίας Κυριακής Νικολακοπούλου για ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζω 4 ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ με 2 μεγάλα ΚΑΡΟΤΑ σε ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ νερό.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω 1 μεγάλο ψιλοκομμένο ΚΡΕΜΜΥΔΙ, 3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ψιλοκομμένα και 1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ.
Πατάω με το εργαλείο του πουρέ τις πατάτες, προθέτω ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ (περίπου 6 φρυγανιές, να πλάθεται), ΠΙΠΕΡΙ, λίγο ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ, το ΥΛΙΚΟ από το τηγάνι, λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και ψιλοκομμένο ΜΑΪΝΤΑΝΟ και πλάθω μπιφτέκια.
Τα τοποθετώ σε λαδόκολλα και ψήνω στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.