Αρνίσιο μπουτάκι στη γάστρα



ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΥΛΙΚΑ
1 αρνίσιο μπουτάκι 2 κιλά
5 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασί
αλάτι
πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω στραγγίζω και αλατοπιπερώνω το κρέας.
Σε κατσαρόλα σοτάρω το κρέας με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνω το σκόρδο ολόκληρες τις σκελίδες και σβήνω με το κρασί.
Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω τη δάφνη, το δενδρολίβανο ένα ποτήρι νερό και το μεταφέρω στην γάστρα μαζί με ζουμάκι.
Kλείνω με το καπάκι και το βάζω στο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας, περίπου 2 ώρες και ένα τέταρτο.
Eάν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα νεράκι.
Αφού γίνει το κρέας το βγάζω από την γάστρα, σουρώνω τη σάλτσα και την δένω με κορν φλάουρ.
Συνόδευσα με πατάτες fούρνου και ρύζι κίτρινο με λαχανικά.



Credits:
Litsa Kokkoni
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Αρνίσιο μπουτάκι στη γάστρα