
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΚΟΥΡΟΥ
Δεν έτυχε απλά, πέτυχε και με το παραπάνω!
Σκέτη απόλαυση!
Σκέτη απόλαυση!
Υλικά
- 250 γρ. Χλιαρό γάλα
- 250 γρ. Ηλιέλαιο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση
- 350 γρ. τυρί φέτα
- 1 αυγό
- λίγο γάλα
Για το άλειμμα
- 2 κρόκοι αυγών αραιωμένοι με λίγο νεράκι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα. Θέλουμε να μας βγει μία εύπλαστη ζύμη.
- Περιμένουμε 1/2 ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι μας και να ξεκουραστεί.
- Κόβουμε κομμάτια ζύμης, ανοίγουμε φυλλαράκια με το χέρι και γεμίζουμε με τα υλικά της γέμισης τα οποία έχουμε ανακατέψει όλα μαζί. Κλείνουμε και πιέζουμε τις άκρες για να μην ανοίξουν.
- Έπειτα τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα καλύπτουμε με σελοφάν και περιμένουμε να φουσκώσει λίγο ακόμη.
- Αλείφουμε με τους κρόκους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 με 190 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 με 30 λεπτά.
Δημιουργός συνταγή: Ευδοκία Παπαμακαρίου, συνταγή Ελενη Σιδηροπουλου

Δείτε επίσης:
ΧΟΝΤΡΑ, ΜΑΛΑΚΑ COOKIES ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣΜυρωδάτα, λαχταριστά cookies με ... read more
Apr 25 2025
PANCAKESΑυτά τα pancakes είναι το τέλειο ξεκίνημα για μια τεμπέλικη Κυριακή ή ... read more
Apr 24 2025
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑφράτα, μαλακά και αρωματικά – ιδανικά για ... read more
Mar 31 2025
Recent Posts Widget