Τυροπιτάκια και τυρόπιτες κουρού



ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΚΟΥΡΟΥ

Δεν έτυχε απλά, πέτυχε και με το παραπάνω!
Σκέτη απόλαυση!

Υλικά για τη συνταγή:
250 γρ. Χλιαρό γάλα
250 γρ. Ηλιέλαιο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα.
Θέλουμε να μας βγει μία εύπλαστη ζύμη.
Περιμένουμε 1/2 ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι μας και να ξεκουραστεί.
Μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο εμείς θέλουμε και μέσα βάζουμε 350 γρ. ΤΥΡΙ, 1 ΑΥΓΟ και λίγο ΓΑΛΑ.
Έπειτα τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα καλύπτουμε με σελοφάν και περιμένουμε να φουσκώσει λίγο ακόμη.
Αλείφουμε με δύο κρόκους αυγών και λίγο νεράκι.
Ψήνουμε στους 180 με 190 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 με 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία σε όλους.


Credits:
Ελενη Σιδηροπουλου (συνταγή)
Ευδοκία Παπαμακαρίου (εκτέλεση)
Καλώς ήρθατε στην κουζίνα μου. live με την Maria Kazdagli
Τυροπιτάκια και τυρόπιτες κουρού