Τυροπιτάκια και τυρόπιτες κουρού



ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΚΟΥΡΟΥ


Δεν έτυχε απλά, πέτυχε και με το παραπάνω!
Σκέτη απόλαυση!


Υλικά

  • 250 γρ. Χλιαρό γάλα
  • 250 γρ. Ηλιέλαιο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση
  • 350 γρ. τυρί φέτα
  • 1 αυγό
  • λίγο γάλα

Για το άλειμμα
  • 2 κρόκοι αυγών αραιωμένοι με λίγο νεράκι


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα. Θέλουμε να μας βγει μία εύπλαστη ζύμη.
  2. Περιμένουμε 1/2 ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι μας και να ξεκουραστεί.
  3. Κόβουμε κομμάτια ζύμης, ανοίγουμε φυλλαράκια με το χέρι και γεμίζουμε με τα υλικά της γέμισης τα οποία έχουμε ανακατέψει όλα μαζί. Κλείνουμε και πιέζουμε τις άκρες για να μην ανοίξουν.
  4. Έπειτα τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα καλύπτουμε με σελοφάν και περιμένουμε να φουσκώσει λίγο ακόμη.
  5. Αλείφουμε με τους κρόκους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 με 190 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 με 30 λεπτά.

Καλή επιτυχία σε όλους.


Δημιουργός συνταγή: Ευδοκία Παπαμακαρίου, συνταγή Ελενη Σιδηροπουλου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!