Νηστίσιμα μπισκότα φουντουκιού



ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

ΥΛΙΚΆ
200 ml. λάδι ελαφρύ
120 γρ. ζάχαρη άχνη
250 γρ. φουντούκια
340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

ΕΠΙΚΆΛΥΨΗ
125 - 150 γρ. κουβερτούρα

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και τη ζάχαρη και χτυπάμε να λιώσει.
Προσθέτουμε τα φουντούκια αφού προηγουμένως τα έχουμε καβουρντίσει και τα έχουμε τρίψει στο μπλέντερ.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό αλεύρι, το μπέικιν τις βανίλιες και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. 
Ζυμώνουμε και πλάθουμε τα μπισκότα μας σε σχήμα μελομακάρονου.
Τα πατάμε ελαφρά κι αν θέλουμε πιέζουμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε το αποτύπωμα του πιρουνιού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, για 20 με 25 λεπτά, να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.


Credits:
Foodaholics (συνταγή)
Georgia Chatzimanoli-Grimwood (εκτέλεση)
Χρυσές Συνταγές
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (επιμέλεια κειμένου)
Νηστίσιμα μπισκότα φουντουκιού