Τηγανητά μηλοπιτάκια



ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ


Υλικά:
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
1 ποτήρι ζεστό φρέσκο γάλα
2 μήλα

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με μαρίζ.
Ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
Τέλος ρίχνουμε λίγο - λίγο το γάλα, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε σε αφράτη λεία ζύμη που να μην κολλάει.
Λαδώνουμε ένα μπολ και τοποθετούμε μέσα τη ζύμη.
Τη σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε φέτες.
Βάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα φύλλο.
Βάζουμε τα μήλα σε σειρές, ρίχνουμε κανέλλα και αρχίζουμε να το ρολάρουμε ώστε να σχηματιστεί ένα ρόλο.
Αυτό το ρόλο το κόβουμε σε ίσα κομμάτια.
Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια βάζουμε καλαμποκέλαιο στο τηγάνι να ζεσταθεί και τα τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και εάν θέλουμε τα βουτάμε σε ζάχαρη.