Βραστές μπαγκέτες



ΒΡΑΣΤΕΣ ΜΠΑΓΚΕΤΕΣ

Γίνονται πολύ ωραίες!!
Αφράτες αφράτες!!

Υλικά
400 ml χλιαρό γάλα
10 γρ. μαγιά ξηρή
20 γρ. ζάχαρη
8 γρ. αλάτι
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
30 ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λάδι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουνε για μια ώρα να φουσκώσει.
Μετά χωρίζουμε την ζύμη σε έξι μπαλάκια.
Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα ένα τα μπαλάκια σε φύλλο και τα ρολαρουμε να γίνουν ψωμάκια.
Με λίγο νερό κολλάμε τις άκρες.
Αφήνουνε μισή ώρα ακόμα να φουσκώσουν.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε νερό με ένα κ.γ αλάτι να βράσει και ρίχνουνε μέσα τις μπαγκέτες λίγες - λίγες αφήνοντάς τες 2 - 3 λεπτά.
Τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αλείφουμε με λίγο ηλιέλαιο (εγώ πασπάλισα και λίγο σουσάμι) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 20 - 25 λεπτά.


Credits:
Popi Frang (συνταγή)
Αλεξάνδρα Κυριάκη (εκτέλεση)
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Βραστές μπαγκέτες