
Εξαιρετική πανεύκολη και πολύ νόστιμη Μπατζίνα!
Υλικά
- 700 γρ. κολοκυθάκια
- 4 αυγά
- 180 γρ. γάλα
- 90 γρ. ελαιόλαδο
- 420 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 4 - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 350 γρ. αλεύρι γοχ
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται
Εκτέλεση
- Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν τα υγρά τους.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το γάλα και το λαδι και τα ανακατεύετε καλά.
- Με μια πετσέτα στύβετε καλά το κολοκύθι και το προσθέτετε στο μπολ και ανακατεύετε.
- Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το δυόσμο, το πιπέρι και αλάτι αν θέλετε (εξαρτάται από την φέτα)και ανακατεύετε καλά.
- Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε στο μείγμα.
- Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τη θρυμματισμένη φέτα.
- Λαδώνετε καλά ένα ταψί, εγώ έβαλα στρογγυλό με 35εκ διάμετρο, μπορείτε και μικρότερο και ορθογώνιο ή τετράγωνο.
- Απλώνετε το μίγμα και ισιώνετε την επιφάνεια.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.