Μπατζίνα



ΜΠΑΤΖΙΝΑ

Μπατζίνα για να πάρει αύριο η μπουμπού στο σχολείο της κα Elena Psillia εξαιρετική πανεύκολη και πολύ νόστιμη...!!!

Υλικά:
700 γρ. κολοκυθάκια
4 αυγά
180 γρ. γάλα
90 γρ. ελαιόλαδο
420 γρ. φέτα θρυμματισμένη
4 - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
350 γρ. αλεύρι γοχ
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
πιπέρι και αλάτι αν χρειάζεται

Εκτέλεση:
Τρίβετε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν τα υγρά τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το γάλα και το λαδι και τα ανακατεύετε καλά.
Με μια πετσέτα στύβετε καλά το κολοκύθι και το προσθέτετε στο μπολ και ανακατεύετε. 
Προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το δυόσμο, το πιπέρι και αλάτι αν θέλετε (εξαρτάται από την φέτα)και ανακατεύετε καλά.
Αναμιγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε στο μείγμα. 
Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τη θρυμματισμένη φέτα.
Λαδώνετε καλά ένα ταψί, εγώ έβαλα στρογγυλό με 35εκ διάμετρο, μπορείτε και μικρότερο και ορθογώνιο ή τετράγωνο.
Απλώνετε το μίγμα και ισιώνετε την επιφάνεια. 
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.


Credits:
Elena Psillia (συνταγή)
Gogo Samiou (εκτέλεση)
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπατζίνα