
Υλικά
- 4 φλυτζάνια καρότα τριμμένα στο ψιλό τρίφτη
- 1 3/4 φλυτζάνια ζάχαρη καστανή
- 1/2 φλυτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
- 1/ 2 φλυτζάνι σταφίδες
- 1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
- 4 αυγά
- 2 κ.γ. μπέικιν
- 1 κ.γ. σόδα
- 2 βανίλιες
- 2 φλυτζάνια αλεύρι γ.ο.χ
- μισό κ.γ. κανέλα
- λίγο αλάτι
Επικάλυψη
- 1 σκαφάκι τυρί κρέμα
- 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- ζάχαρη άχνη κατά βούληση, ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το λάδι.
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τους ξηρούς καρπούς, τα τριμμένα καρότα και το αλεύρι.
- Βάζουμε σε δύο αλουμινένια ταψάκια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Το κοιτάμε με το μαχαίρι.
- Για την επικάλυψη ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ή καλύπτουμε όλο το κέικ ή το κρατάμε στο ψυγείο και το αλείφουμε στο κομμάτι που καταναλώνουμε.
Δημιουργός συνταγής: Βικη Αναματερου