Τούρτα με αφράτα παντεσπάνια, κρέμα και ζαχαρόπαστα



ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΑΦΡΑΤΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙΑ, ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ


Να σας πω λοιπόν πως ετοίμασα την δικιά μου Τούρτα που έφτιαξα χτες για την γιορτή μου να την φτιάχνετε κι εσείς σε γιορτές κι όχι μόνο!!

Υλικά για τα παντεσπάνια
8 αυγά
150 γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
2 κ γ. μπέικιν
6 κ.σ αλεύρι
4 κ σ κακάο

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και ρίχνουμε σιγά - σιγά τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε έναν - έναν τους κρόκους, το μπέικιν και τις βανίλιες.
Βάζουμε λαδόκολλα σε τσέρκια ή ταψιά ή και πυρέξ Νο26.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μπολ.
Στο ένα ρίχνουμε κοσκινισμένο 4 κ.σ αλεύρι και το ανακατεύουμε απαλά.
Στο άλλο ρίχνουμε κοσκινισμένο το κακάο και 2 κ.σ. αλεύρι και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα μίγματα στα σκεύη και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά, φυσικά ανάλογα το φούρνο.
Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

ΚΡΕΜΑ:
Υλικά:
1 λίτρο γάλα,
5 κ.σ. ζάχαρη,
4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ,
2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι,
50 γρ. βούτυρο,
1 ποτήρι χτυπημένη σαντιγί

Εκτέλεση::
Βγάζουμε λίγο γάλα σε ένα μπολ και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ και το αλεύρι.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα, ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε.
Ρίχνουμε το βούτυρο σε κομματάκια, το αφήνουμε να λιώσει μόνο του και στην συνέχεια την ανακατεύουμε.
Την μεταφέρουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. 
Αφού κρυώσει καλά ρίχνουμε σιγά - σιγά την σαντιγί ανακατεύοντας με μαρίζ.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Βάζουμε τον ένα πάτο στο σκεύος μας.
Εάν θέλουμε το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι. 
Εγώ δεν χρειάστηκε γιατί μου έγιναν αφράτα.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω και κλείνουμε με το άλλο παντεσπάνι.
Από πάνω έβαλα ζαχαρόπαστα.
Γίνεται να μπει και γλάσο αν σας δυσκολεύει η ζαχαρόπαστα.

ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou