Υπέροχο σιροπιαστό παντεσπάνι όπως παλιά



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Υπέροχο σιροπιαστό παντεσπάνι όπως παλιά

Συνταγή της γιαγιάς μου!

Υλικά:
8 αυγά μεγάλα ίδιου μεγέθους!
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό,
100 γρ ζάχαρη,
3 βανίλιες,
ξύσμα 1 λεμονιού,
1 κ γ μπέικιν.

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τις βανίλιες να αφρατέψει το μείγμα.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το μπέικιν με το σιμιγδάλι και το ρίχνουμε σε δόσεις στο μείγμα των κρόκων.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα το ξύσμα.
Τέλος ρίχνουμε σε δόσεις την μαρέγκα ανακατεύοντας πολύ απαλά με μαρίζ ώστε να μην βγει ο αέρας και να ενσωματωθεί η μαρέγκα με το μείγμα.
Λαδώνουμε το ταψί μας, ρίχνουμε απαλά το μίγμα και πιάνοντας με τα χέρια το ταψί το χτυπάμε 2 φορές πάνω στον πάγκο.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά.
Αφού σβήσουμε το φούρνο το αφήνουμε μέσα για 2 λεπτά.

ΣΙΡΌΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη και μισό λεμόνι με την σάρκα του για 10 λεπτά.
Στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε μέσα 1 κ σ. γλυκόζη εάν θέλουμε.
Μόλις το κατεβάζουμε από την εστία ρίχνουμε μέσα 1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό, το αφήνουμε να λιώσει μόνο του και στη συνέχεια σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό σιγά - σιγά. 
Δηλαδή πολύ κρύο γλυκό και καυτό σιρόπι!