Ένα αλλιώτικο ιμάμ στην κατσαρόλα με πατάτες τηγανητές



Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou για ΕΝΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΙΜΑΜ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ένα αλλιώτικο ιμάμ στην κατσαρόλα με πατάτες τηγανητές

Υλικά
6 μελιτζάνες φλάσκες
1 σφηνάκι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.σ πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι πιπέρι
150 γρ φέτα

Εκτέλεση
Πλένω τις μελιτζάνες, αφαιρώ τα κοτσανάκια και κόβω φετούλες όχι πολύ λεπτές, περίπου στο πάχος ενός δαχτύλου (ή λίγο μικρότερο)
Απλώνω σε λαδόκολλα τις μελιτζάνες, τις αλατίζω ελαφρώς να ιδρώσουν (με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζονται ξεπίκρισμα), ραντίζω με λαδάκι και ψήνω στο αερόθερμο, στους 200 βαθμούς για μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν.
Παράλληλα ετοιμάζω τη σαλτσούλα.
Βάζω το λαδάκι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι με λίγη ζάχαρη να γυαλίσει και να καραμελώσει.
Προσθέτω το σκόρδο σε φετούλες και συνεχίζω μέχρι να να μαραθεί.
Στη συνέχεια προσθέτω τον πελτέ τον οποίο καβουρδίζω μαζί με τα αρωματικά και τελειώνω με τον μαϊντανό.
Τα γυρίζω όλα μαζί να ανταλλάξουν αρώματα, προσθέτω την τριμμένη ντομάτα, λίγο νεράκι, αλατοπιπερώνω και αφήνω να σιγοβράσει με κλειστό καπάκι μέχρι να βγάλω τις μελιτζάνες από το φούρνο.
Όταν είναι έτοιμες οι μελιτζάνες τις στρώνω φετουλα - φετουλα μέσα στη κατσαρόλα σκεπάζοντας τες με τη σαλτσούλα και αφήνω να πάρουν βραση για 5 λεπτά.
Ανακινώ την κατσαρόλα μου προσέχοντας να μην πιάσει η σάλτσα.
Σβήνω τη φωτιά, πασπαλίζω το φαγητό με τη φέτα και ανακινώ πάλι την κατσαρόλα.
Σκεπάζω και αφήνω λίγο μέχρι να λιώσει το τυράκι.
Σερβίρω με τηγανητές πατατούλες.