Σαλιγκάρια γιαχνί



ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΙ

Δεν τα αγαπάνε όλοι, αλλά σε αρκετούς αρέσουν!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένω καλά σε αρκετά νερά 1 κιλό έτοιμα, καθαρισμένα ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ.
Σοτάρω για λίγο 2 ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ψιλοκομμένα με 1/2 κούπα ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
Στη συνέχεια ρίχνω 1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ κομμένη σε φετούλες.
Ρίχνω και τα ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ, 1 ΝΤΟΜΑΤΑ ΩΡΙΜΗ περασμένη από από το μούλτι και 1 κ.σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑ.
Σβήνω με 1/2 κούπα ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΚΙΝΟ και μόλις εξατμιστεί προσθέτω ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ, λίγο ΜΠΑΧΑΡΙ, 2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ, και 1 ποτήρι ΝΕΡΟ.
Αφήνω να βράσουν για 30'.


Credits:
Metaxia Kokkinou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (επιμέλεια κειμένου)
Σαλιγκάρια γιαχνί