Σαλιγκάρια γιαχνί



ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΓΙΑΧΝΙ


Δεν τα αγαπάνε όλοι, αλλά σε αρκετούς αρέσουν!!


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεπλένω καλά σε αρκετά νερά 1 κιλό έτοιμα, καθαρισμένα ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ.
  2. Σοτάρω για λίγο 2 ΞΕΡΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ψιλοκομμένα με 1/2 κούπα ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
  3. Στη συνέχεια ρίχνω 1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ κομμένη σε φετούλες.
  4. Ρίχνω και τα ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ, 1 ΝΤΟΜΑΤΑ ΩΡΙΜΗ περασμένη από από το μούλτι και 1 κ.σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑ.
  5. Σβήνω με 1/2 κούπα ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΚΙΝΟ και μόλις εξατμιστεί προσθέτω ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΡΙΓΑΝΗ, λίγο ΜΠΑΧΑΡΙ, 2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ, και 1 ποτήρι ΝΕΡΟ.
  6. Αφήνω να βράσουν για 30'.


Δημιουργός συνταγής: Metaxia Kokkinou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!