Μελιτζάνες παπουτσάκια



ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
3 ξερά κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
7 με 8 ντομάτες
2 κολοκυθάκια τριμμένα
2 καρότα τριμμένα
6 γαρυφαλλάκια
1 κομματάκι από ξύλο κανέλας
10 κόκκους Μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης
Μερικά κλωναράκια μαϊντανό
10 μελιτζάνες
Λίγη τριμμένη μυζήθρα

ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
Γάλα
Αυγά
Αλάτι
Τριμμένο μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω τις μελιτζάνες από τα κοτσάνια τους, τις πλένω, τις κόβω στα δύο και τις χαράζω.
Τις βάζω σε νερό με αλάτι για 2 ώρες περίπου αλλάζοντας το νερό κάθε μισή ώρα, επάνω βάζω για βάρος μια άλλη λεκάνη με νερό για να είναι βυθισμένες μέσα στο νερό και να ξεπικρίσουν εάν τυχόν πικρίζουν.
Κατόπιν τις ξεπλένω, τις σφίγγω να βγάλουν το νερό που απορρόφησαν, τις αλατίζω και τις τηγανίζω σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
Τις βάζω σε σουρωτήρι να στραγγίξουν και τις αφήνω στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.
Φτιάχνω τον κιμά όπως για τα μακαρόνια με τα παραπάνω υλικά και όταν το βγάλω από την εστία βγάζω τα μπαχαρικά, τα φύλλα δάφνης και ψιλοκόβω μέσα το μαϊντανό.
Τοποθετώ τις μελιτζάνες στο ταψί τις πατάω με ένα πιρούνι να δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα πασπαλίζω με μυζήθρα και γεμίζω με τον κιμά.
Έχω φτιάξει την μπεσαμέλ και βάζω πάνω από τον κιμά σε κάθε μελιτζάνα μια με δύο κουταλιές, πασπαλίζω με λίγο τυρί που λιώνει και ψήνω στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρει χρώμα.



Credits:
Litsa Kokkoni
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μελιτζάνες παπουτσάκια