
Σούπερ αρωματικό Κέικ λεμονιού με γλάσο!
250 γρ. Βιτάμ
400 γρ. ζάχαρη
χυμός 2 - 3 λεμονιών
ξύσμα από 2 λεμόνια
4 αυγά
1 βανίλια
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
1 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο)
4 - 5 κ.σ. χυμός λεμονιού
Αλείφουμε με λίγο βούτυρο μια φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να φουσκώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τέλος το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ, αδειάζουμε στη φόρμα και τη βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Ξεφορμάρουμε το κέικ σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά, μέχρι να λιώσει η άχνη.
Εάν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο.
Υλικά
500 γρ. φαρίνα250 γρ. Βιτάμ
400 γρ. ζάχαρη
χυμός 2 - 3 λεμονιών
ξύσμα από 2 λεμόνια
4 αυγά
1 βανίλια
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Για το γλάσο
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη1 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο)
4 - 5 κ.σ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα.Αλείφουμε με λίγο βούτυρο μια φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να φουσκώσει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τέλος το αλεύρι, ανακατεύοντας διαρκώς στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ, αδειάζουμε στη φόρμα και τη βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 45 περίπου λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Ξεφορμάρουμε το κέικ σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά, μέχρι να λιώσει η άχνη.
Εάν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο.
Δημιουργός συνταγής: Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou