
ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ BURGER
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά βάζουμε 1/2 φλιτζάνι ΓΑΛΑ, 2 κ.σ. ΒΟΥΤΥΡΟ, 1/2 ποτήρι ΝΕΡΟ και 2 κ.σ. ΖΑΧΑΡΗ.
- Αφήνουμε να γίνουν χλιαρά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε 2 φακελάκια ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ ή 1 κύβο ΝΩΠΗ και αδειάζουμε τα υγρά. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι λιώσει η μαγιά.
- Προσθέτουμε 1 ΑΥΓΟ και λίγο ΑΛΑΤΙ.
- Τελειώνουμε προσθέτοντας 4,5 φλιτζάνι τσαγιού ΑΛΕΥΡΙ περίπου.
- Πλάθουμε μία ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει.
- Όταν είναι έτοιμη παίρνουμε μπαλάκια και πλάθουμε ψωμάκια.
- Αφήνουμε να φουσκώσουν πάλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.



Δημιουργός συνταγής: Alexandra Lessi