Μπισκότα λεμονιού



ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ
440 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
228 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
225 γραμμάρια ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 βανιλίνες
Ξύσμα από ένα λεμόνι
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει. 
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μαζί για 2-3 λεπτά. 
Βάζουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν κρέμα. 
Προσθέτουμε το ξύσμα και το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι και τις βανιλίνες και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. 
Έπειτα δουλεύουμε λίγο τη ζύμη με τα χέρια μας και την τοποθετούμε σε μεμβράνη. 
Κλείνουμε καλά, πιέζουμε να γίνει σαν δίσκος και την τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου μισό εκατοστό. 
Κόβουμε με κουπ πατ τα σχέδια που θέλουμε, τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (στον αέρα, μεσαία σχάρα) για 7 με 10 λεπτά. 
Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα βουτάμε στο γλάσο.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
120 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και 3 - 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, αναλόγως πόσο πηχτό το θέλουμε. 
Τα ανακατεύουμε καλά και βουτάμε τα κρύα μπισκότα. 
Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί.


Credits
Eleni Petrakopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπισκότα λεμονιού