Μπισκοτένια ταρτάκια με καραμέλα γάλακτος



ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ
350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
4 βανιλίνες
250 γραμμάρια ζάχαρη
225 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Καραμέλα γάλακτος ή καραμελωμένο ζαχαρούχο
Κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. 
Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε λίγο ακόμα. 
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανιλίνες και τα προσθέτουμε.
Ανακατεύουμε καλά. 
Πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού, τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ή σε βουτυρωμένες θήκες για μίνι μάφινς και τις πατάμε λίγο στο κέντρο να σχηματιστεί μια λακουβίτσα. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στις άκρες. 
Μόλις κρυώσουν βάζουμε λίγη καραμέλα γάλακτος στο κέντρο και ρίχνουμε από πάνω λιωμένη κουβερτούρα.


Credits
Eleni Petrakopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Μπισκοτένια ταρτάκια με καραμέλα γάλακτος