Κασεροκούλουρα



ΚΑΣΕΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ


Υπέροχα αφράτα κασεροκούλουρα!!

ΥΛΙΚΑ:
1 φακελάκι ξερή μαγιά
200 ml χλιαρό γάλα
100 ml χλιαρό νερό
100 ml χλιαρό σπορέλαιο
λίγο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
550 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
1 ασπράδι αυγού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το ασπράδι αυγού με το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το νερό, το γάλα και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με σύρμα.
Προσθέτουμε 400 γραμμάρια αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε. Θέλουμε αφράτη ζύμη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στη συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας και τη ζυμώνουμε ελαφράς.
Την κόβουμε σε 10 κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα κάνουμε μπαλίτσες.
Βάζουμε πάνω τους στην μέση ένα κομματάκι βούτυρο και το ανοίγουμε με το χέρι, τοποθετούμε κασέρι, το κλείνουμε, το ρολάρουμε και το γυρνάμε σαν σαλιγκάρι.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού, ρίχνουμε στο καθένα κασέρι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα!


ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou