Φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ με μπέικον



ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ

ΥΛΙΚΑ
2 φιλέτα κοτόπουλου σε μπουκιές
1 μεγάλο κρεμμύδι
10 φέτες μπέικον
1 κρέμα γάλακτος 500ml
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί, ό,τι έχετε
λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα
αλάτι 
πιπέρι 
μαϊντανός
μανιτάρια (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλευρώνουμε τα φιλετάκια και τα τηγανίζουμε ελαφρώς σε λίγο ελαφρύ λάδι, ίσα που να κάνουν μια κρούστα από έξω.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το μπέικον και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο μαζί με 1 κουτί μανιτάρια σε φέτες (προαιρετικά).
Σοτάρουμε, προσθέτουμε  αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμισθεί το κρασί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει χρώμα μπεζ είναι έτοιμο. Δεν αφήνουμε πολύ ώρα στη φωτιά!
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να μαγειρέψετε και χοιρινά ή μοσχαρίσια φιλέτα.



Credits:
Gogo Samiou
ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (επιμέλεια κειμένου)
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Φιλέτο κοτόπουλο αλά κρεμ με μπέικον