Κρέμα λεμονιού



ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Υπέροχη κρέμα για να χρησιμοποιηθεί σε γλυκά.
Θα ακολουθήσει κι άλλη συνταγή μόλις σκεφτώ τι θα φτιάξω!
(Και σκέτη πάντως είναι τέλεια...)

ΥΛΙΚΑ
1/3 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπας χυμός λεμονιού
3 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
2 αυγά
55 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό, το ξύσμα και τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει λίγο και τα ανακατεύουμε καλά με σύρμα. 
Ανοίγουμε το μάτι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. 
Αυτό θα πάρει γύρω στα 10 με 12 λεπτά.
Προσέξτε να είναι σταθερά χαμηλή η θερμοκρασία και να ανακατεύετε συνέχεια γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να ψηθούν τα αυγά και να γίνει σαν ομελέτα.
Η δική μου κουζίνα πάει μέχρι το 9 και το είχα συνέχεια στο 3.
Σουρώνουμε την κρέμα για να φύγει το ξύσμα, τη βάζουμε σε γυάλινο βαζάκι, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. 
Έπειτα βγάζουμε τη μεμβράνη και κλείνουμε με το καπάκι.
Διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 5 μέρες.


Credits: 
Eleni Petrakopoulou
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κρέμα λεμονιού