Χοιρινό λεμονάτο με πιλάφι



ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ

Για το χοιρινό μου χρησιμοποίησα:
1 κιλό κρέας το οποίο έκοψα σε κομμάτια
Κρασί λευκό για σβήσιμο
2 καρότα χοντροκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα
Μανιτάρια
1 πορτοκαλί, τον χυμό του
1 ή 2 λεμόνια, τον χυμό τους ανάλογα πόσο λεμόνι θέλει ο καθένας
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1/2 κνορ λαχανικών
αλάτι, 
μαύρο πιπέρι, 
μπούκοβο
Υ.Γ Μανιτάρια δεν έβαλα γιατί δεν είχα!!

Σε μία κατσαρόλα ρηχή έβαλα λάδι και το κρέας μου με το αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και το τσιγάρισα να πάρει χρώμα.
Όταν ήταν έτοιμο και απ' τις δύο πλευρές έσβησα με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και τα μανιτάρια και αφήνουμε να τσιγαριστούν και αυτά.
Μόλις είναι εντάξει σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε λιγάκι πάλι να εξατμιστεί. 
Στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό και το μισό κνορ λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβράζεις.
Ταυτόχρονα σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζω νερό να βράζει με 1 κ.σ. βούτυρο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και το άλλο μισό κνορ και τριμμένο καρότο.
Αφού βράσει προσθέτω μετά το ρύζι μου το οποίο έχω ξεπλύνει πρώτα να γίνει.
Έπειτα σε ένα μπολάκι που έχω μέσα τον χυμό λεμονιού λιώνω μέσα το κορν φλαουρ και αφού είναι έτοιμο το κρέας μου και έχει τραβήξει τα ζουμιά του, το βγάζω απ' την φωτιά και προσθέτω μέσα το λεμόνι με το κορν φλάουρ που έχω μαζί και απλά κουνάω την κατσαρόλα μου να δέσει.


Credits: 
Eirini Kamparoudi
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χοιρινό λεμονάτο με πιλάφι