Πρασοτυρόπιτα

Υλικά (για το ταψί του φούρνου)

Για τη ζύμη

800 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 
1 κ γ. αλάτι
ένα σφηνάκι ξύδι
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
2 κούπες νερό

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 1 ώρα.
Κόβουμε 10 μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλα με νισεστέ.
5 φύλλα κάτω, 5 φύλλα πάνω. Ανάμεσα στα φύλλα βάζουμε με ένα πινέλο ελαιόλαδο.

Για τη γέμιση

1 κιλό πράσα τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Αλατοπίπερο και μόλις κρυώσει βάζουμε 500 γρ. φέτα.
Ψήσιμο για 50 - 60 λεπτά στους 170 βαθμούς, στον αέρα.


Δημιουργός συνταγής: Lena Totsika