Λαχανοντολμάδες με χοιρινό ψιλοκομμένο και σάλτσα λεμονιού



ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Έγιναν πεντανόστιμοι λιώνουν στο στόμα !!!

Υλικά
1 αφράτο λάχανο μετρίου μεγέθους
300 γραμμάρια περίπου χοιρινό κρέας ψαχνό
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 καρότο τριμμένο
1 κούπα του νες καφέ ρύζι γλασέ
3/4 της κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεματάμε σε νερό που βράζει τα φύλλα από το λάχανο.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ψιλοκόβουμε το κρέας με μαχαίρι κοφτερό πάνω σε ξύλο κοπής όσο πιο λεπτό μπορούμε (αν είναι ελαφρώς παγωμένο από την κατάψυξη κόβεται καλύτερα).
Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά, ανακατεύουμε καλά το μείγμα και τυλίγουμε.
Εγώ επειδή βιαζόμουν τους έψησα στη χύτρα και έγιναν ένα λουκούμι.
Έριξα στον πάτο της χύτρας λίγα από τα κοτσανάκια, τα οποία τα είχα ζεματίσει επίσης, και από πάνω τοποθέτησα τους λαχανοντολμάδες.
Πρόσθεσα λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, ένα ποτήρι νερό, σκέπασα με ένα ρηχό πιάτο, και μαγείρεψα για εφτά λεπτά από την ώρα που άρχισε να βγάζει ατμό.
Έκλεισα τη θερμοκρασία και άφησα τη χύτρα πάνω στην εστία 5 - 6 λεπτά πριν την ανοίξω.
Σούρωσα το ζωμό με προσοχή σε μικρή κατσαρολίτσα, έστυψα το χυμό ενός έως δύο λεμονιών (ανάλογα πόσο ξινό το θέλουμε), διέλυσα στο χυμό 2 κοφτές κουταλιές κορν φλάουρ, το έριξα μέσα στο ζωμό και άφησα να βράσει μέχρι να δέσει και να γίνει παχύρρευστη σαλτσούλα.
Έγιναν Μπουκιά και συγχώριο!!!


Credits:
Marina Hatzidaki
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Λαχανοντολμάδες με χοιρινό ψιλοκομμένο και σάλτσα λεμονιού