Φασόλια στη γάστρα με σπανάκι



ΦΑΣΟΛΙΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Πεντανόστιμο φαγάκι!!

Υλικά
500 γρ. κόκκινα ξερά φασόλια
300 γρ. σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγο άνηθο και μαϊντανό
Αλάτι πιπέρι λάδι
1 κ.σ. πελτέ

Βάζω τα φασόλια από το βράδυ σε νερό.
Την άλλη μέρα τα βάζω να βράσουν.
Ρίχνω το πρώτο νερό και τα ξαναβάζω να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζω τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μειωθεί ο όγκος τους.
Προσθέτω τα μυρωδικά.
Μεταφέρω τα φασόλια μαζί με το ζουμί τους στην γάστρα, βάζω αλάτι, πιπέρι τα χορταρικά, λάδι και τον πελτέ που τον έχω αραιώσει σε λίγο νερό.
Κλείνω την γάστρα και ψήνω στους 200 μέχρι να μείνει με το λάδι του!


Credits:
Αλεξάνδρα Κυριάκη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Φασόλια στην γάστρα με σπανάκι