Χοιρινό κότσι στη γάστρα



ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο φαγητό!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πήρα τέσσερα κομμάτια ΚΟΤΣΙ.
Τα έβαλα από το βράδυ στη μαρινάδα με ΠΙΠΕΡΙΕΣ κομμένες σε χοντρά κομμάτια, ΡΙΓΑΝΗ, ΠΙΠΕΡΙ, λίγη ΠΑΠΡΙΚΑ, ΚΡΕΜΑ ΞΥΔΙΟΥ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΛΕΜΟΝΙ (που κάνει πολύ καλή δουλειά, πιστεύω ό,τι πιο τέλειο για κοτόπουλο και χοιρινό κάνει φανταστική κρούστα!) και λίγο ΣΚΟΡΔΟ που ανοίγω τρυπούλες στο κρέας και το βάζω εδώ και εκεί, όχι πολύ δύο σκελίδες σε κάθε κομμάτι.
Το πρωί όπως είναι το βάζω στη γάστρα, ρίχνω λίγο ΛΑΔΙ, ΑΛΑΤΙ και λίγο ΝΕΡΟ και το αφήνω να σιγοψηθεί. Ελέγχω κατά διαστήματα αν χρειάζεται νερό.
Όταν πάρουν χρώμα από τη μια μεριά το γυρίζω και από την άλλη.
Μετά από περίπου τρεις ώρες είναι έτοιμο.
Στο τελευταίο μισάωρο ανεβάζω τη θερμοκρασία στο 220 να γίνει ωραία η κρούστα του.
Εγώ το συνόδεψα με μακαρόνια και άφησα πιο πολύ ζουμάκι γιατί παίρνω από αυτό το ζουμί και ρίχνω στα μακαρόνια όταν τα έχω σουρώσει.
Όταν το κάνω με πατάτες τηγανιτές αφήνω πολύ λιγότερο ζουμάκι και πήζει πιο πολύ.
Πάντως με ό,τι και να το συνοδέψετε είναι πολύ νόστιμο και λουκούμι ανοίγει και με την καρδιά ενός μαρουλιού που λέει και η διαφήμιση!


Credits:
Soula Manik
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Χοιρινό κότσι στη γάστρα