ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζω ένα κιλό σχεδόν ΚΑΣΤΑΝΑ, τα ξεφλουδίζω και τα περνάω από το μούλτι.
- Φτιάχνω καραμέλα με 200 - 300 γρ. ΖΑΧΑΡΗ σε τηγάνι την οποία ρίχνω λίγη - λίγη.
- Προσοχή στην καραμέλα μη μυρίσει!! Όχι σε δυνατή φωτιά!!
- Ψήνω 170 γρ. ΑΜΥΓΔΑΛΑ για 10 λεπτά και μετά όπως είναι ζεστά τους ρίχνω την ΚΑΡΑΜΕΛΑ.
- Αφού κρυώσει το μείγμα το τρίβω στο μούλτι (δεν τα κάνουμε σκόνη!!).
- Βάζω σε κάδο τα λιωμένα ΚΑΣΤΑΝΑ και ανακατεύω με τα καραμελωμένα ΑΜΥΓΔΑΛΑ.
- Σε μπεν μαρί τοποθετώ 125 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ (Lurpak), μια κούπα τσαγιού ΑΧΝΗ,
- 180 γρ. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ και 4 κ.σ. ΠΟΤΟ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ.
- Ανακατεύω το σοκολατένιο μείγμα και το ρίχνω επάνω στα κάστανα.
- Ανακατεύω ξανά πολύ καλά.
- Το τοποθετώ στο ψυγείο για μία ώρα και όταν σφίξει το πλάθω σε μπαλάκια, τα οποία πασπαλίζω με ΤΡΟΥΦΑ.
Δημιουργός συνταγής: Αναστασία Πετροπούλου