Νηστίσιμα κεκάκια με σταφίδες και καρύδια



ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
½ κουτ. του γλυκού γαρίφαλο
λίγο μοσχοκάρυδο (τριμμένο)
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
½ φλιτζάνι νερό
200 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)
4 κουτ. της σούπας καρυδόψιχα
4 κουτ. της σούπας σταφίδα μαύρη
4 κουτ. της σούπας σταφίδα σουλτανίνα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175oC και τοποθετείτε δώδεκα χάρτινες θήκες για μάφιν μέσα σε ένα ειδικό ταψάκι με δώδεκα υποδοχές.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε τις ξανθές, τις μαύρες σταφίδες και τα καρύδια με δύο κουταλιές της σούπας από το μίγμα με το αλεύρι.
Σε τρίτο μπολ χτυπάτε με μίξερ χειρός ή με σύρμα ζαχαροπλαστικής το λάδι με τη ζάχαρη, το νερό, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού να ενωθούν καλά.
Ρίχνετε το μίγμα των υγρών μέσα στο μπολ με το μίγμα του αλευριού και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τέλος, ανακατεύετε μέσα και το μίγμα με τις σταφίδες και μοιράζετε τη ζύμη στις θήκες των μάφιν.
Ψήνετε τα κεκάκια στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα.
Τα ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν.
Πριν τα βγάλετε και τα αφήσετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.
Μετα τα σερβίρετε.


Credits:
tasosgiatsis
kouzinomageiremata
Νηστίσιμα κεκάκια με σταφίδες και καρύδια