Μία πολύ νόστιμη μακαρονοσαλάτα ό,τι πρέπει για τον γιορτινό μπουφέ μας!!
1 κ.σ. ηλιέλαιο
200 γρ. πάριζα, κομμένη σε κυβάκια
2 - 3 φέτες πικάντικο σαλάμι αέρος, ψιλοκομμένο
100 - 150 γρ. Mix τυριών, τριμμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, ψιλοκομμένες
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι βρασμένο
3 - 4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
4 αυγά, βρασμένα σφιχτά
2 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι
1 γεμάτη κ.σ. κέτσαπ
1 κ.γ. ξύδι
1 κ.γ. ουίσκι
αλάτι
πιπέρι
Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα κρυώνουμε.
Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά φαρφάλες ή κοφτό μακαρονάκι1 κ.σ. ηλιέλαιο
200 γρ. πάριζα, κομμένη σε κυβάκια
2 - 3 φέτες πικάντικο σαλάμι αέρος, ψιλοκομμένο
100 - 150 γρ. Mix τυριών, τριμμένα
2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, ψιλοκομμένες
1 μικρή κονσέρβα καλαμπόκι βρασμένο
3 - 4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
4 αυγά, βρασμένα σφιχτά
Για τη σως
1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα Light2 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι
1 γεμάτη κ.σ. κέτσαπ
1 κ.γ. ξύδι
1 κ.γ. ουίσκι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον μέγιστο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα κρυώνουμε.
Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Ανακατεύουμε τα υλικά για την σως, την προσθέτουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ξανά.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες να ενωθούν οι γεύσεις.
Όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο τόσο πιο νόστιμη γίνεται.
Βάζουμε σε σαλατιέρες και στολίζουμε με τα βρασμένα αυγά.
Αν θέλουμε κρατάμε λίγη από τη σως, τη στρώνουμε πάνω στα ζυμαρικά την ώρα που θα τα βάλουμε στη σαλατιέρα και μετά στολίζουμε με τα αυγά ή ό,τι άλλο θέλουμε (πιπεριά Φλωρίνης, καλαμπόκι, ελιές, κάπαρη κτλ…).
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Ανακατεύουμε τα υλικά για την σως, την προσθέτουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε ξανά.
Βάζουμε στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες να ενωθούν οι γεύσεις.
Όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο τόσο πιο νόστιμη γίνεται.
Βάζουμε σε σαλατιέρες και στολίζουμε με τα βρασμένα αυγά.
Αν θέλουμε κρατάμε λίγη από τη σως, τη στρώνουμε πάνω στα ζυμαρικά την ώρα που θα τα βάλουμε στη σαλατιέρα και μετά στολίζουμε με τα αυγά ή ό,τι άλλο θέλουμε (πιπεριά Φλωρίνης, καλαμπόκι, ελιές, κάπαρη κτλ…).
Δημιουργός συνταγής: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ